Научен съвет

 

Председател:

Професор Д-р Роберт Бъкингам (Robert W. Buckingham), САЩ. Водещ международен специалист в областта на общественото здраве, професор и декан в многобройни северно-американски вузове (понастоящем – Декан на Факултета по Обществено Здраве на Университета на Саскачеван, Канада). Инициатор и двигател на мащабна международна дейност, посветена на сътрудничеството в областта на здравеопазването, политиката и социалната сфера.

 

Членове:

Професор Д-р Мартин Маккий (Martin McKee), Великобритания. Директор на Европейския Център за Здравни Системи в Преход към Лондонския Институт по Хигиена и Тропическа Медицина, член на бордовете на многобройни фондации и списания. Ръководител на редица инициативи за сътрудничество в областта на общественото здраве между западно-европейски институции и организации от Източна Европа.

 

Професор Д-р Джон Кириопулос (John Kyriopoulos), Гърция. Уважаван като един от най-големите експерти по обществено здраве в Европа. Дългогодишен Декан на Националния Институт по Обществено Здраве в Атина.

 

Професор Д-р Ехуда Ноймарк (Yehuda Neumark), Израел. Роден в Ню Йорк, посветил се на живот и кариера в Израел. Декан на Факултета по Обществено Здраве в Еврейския Университет на Иерусалим.

 

Професор Д-р Манфред Грийн (Manfred Green), Израел. Декан на Факултета по Обществено Здраве в Университета на Хайфа. Герой от Израелската Армия.

 


Соломон Паси

"Радвам се, че европейската идея отлетя от гнездото, в което беше измътена и се засели в университетите и училищата на България. Инициативата на Академията за Лидери е повече от похвална: Европа е обединена от правителствата, но принадлежи на гражданите и разчита на тяхната гражданска инициатива."

д-р Соломон Исак Паси