АКАДЕМИЯ ЗА ЛИДЕРИ

с подкрепата на

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ В БЪЛГАРИЯ

обявява младежки конкурс за есе по една от следните теми:

I.    Три мерки за по-здрава България;
II.    Десета годишнина от Разширяването на ЕС от 2004г.
III.    Здравно неравенство в светлината на членството в ЕС;
IV.    Здрави ли са българските градове?

 

Участие в конкурса могат да вземат студенти, докторанти, асистенти и млади професионалисти от здравеопазването, икономиката, политиката, социологията, архитектурата, и други сфери.

 

Авторите на отличените есета ще бъдат наградени на тържествена церемония в сградата на Представителството на Европейската Комисия в София на 10 май.

 

 

Заелите първите три места ще получат възможност да посетят Европейските Институции в Брюксел, на отличените участници ще бъдат предложени стажове в Академията и в други организации, участие в проекти и др.

 

Есетата, придружени от автобиография и снимка, се приемат на електронен адрес academy@pubhealth.eu в срок до 30.04.2014 (Срокът е удължен поради големия брой есета и включването на нови партньорски организации в проекта).


Соломон Паси

"Радвам се, че европейската идея отлетя от гнездото, в което беше измътена и се засели в университетите и училищата на България. Инициативата на Академията за Лидери е повече от похвална: Европа е обединена от правителствата, но принадлежи на гражданите и разчита на тяхната гражданска инициатива."

д-р Соломон Исак Паси