Йерусалимска градина

За нас е удоволствие да споделим благородната инициатива на посолството на Израел в България – “Йерусалимската градина”. На 24 май 2017 се навършиха 50 години от обединението на Йерусалим. Посолството на Израел в София реши да ознаменува това събитие с изграждане на игрална площадка за деца със специфични потребности.

“Йерусалимската градина” ще е комбинирана детска площадка със съоръжения за игри, достъпна за всички деца в духа на толерантността и откритостта на Йерусалим. В изпълнение на това начинание Посолството на Израел взе решение тази година да не организира прием по случай Деня на Независимостта, а предназначеният бюджет да бъде инвестиран в реализирането на този красив проект, подкрепен и от представителния орган на българската еврейска общност – “Шалом”.

Проектът ще се реализира с широката подкрепа на партньори и съмишленици от израелска и българска страна. Столична Община предостави за “Йерусалимската градина” прекрасно пространство в Южния Парк.


Соломон Паси

"Радвам се, че европейската идея отлетя от гнездото, в което беше измътена и се засели в университетите и училищата на България. Инициативата на Академията за Лидери е повече от похвална: Европа е обединена от правителствата, но принадлежи на гражданите и разчита на тяхната гражданска инициатива."

д-р Соломон Исак Паси